SVENSKAR ÅTER ANDRA KLASSENS MEDBORGARE

Det är inte första gången vi svenskar blir behandlade som andra klassens medborgare i vårt eget land, det är inte heller den sista, men vi får aldrig, aldrig, vänja oss.

Vi utsätts för denna diskriminerande behandling inom alla samhällets fält, inom arbetsmarknaden, kultur, rättsväsende, listan kan göras lång.

Den senaste skandalen är inom sjukvården. I region Dalarna har man valt att införa vad man kallar ett remisstopp till kris – och traumamottagning i Borlänge.
Detta gäller dock endast svenskar, de styrande har bestämt att mottagning skall vara öppen men bara för asylsökande och nyanlända.

Vi ser återigen hur bestämmelser som inte kan benämnas som annat än diskriminerande sätts i kraft och som oftast är det våra svagaste som drabbas. I detta fall folk som tex kan ha drabbats av fruktansvärda övergrepp som i sin tur även de kan vara effekten av de styrandes ansvarslösa invandringspolitik.

De styrande låter oss aldrig slippa höra hur hela vår sjukvård hade rasat om det inte vore för invandring. Det hela är givetvis en lögn, för invandring leder inte bara till att några av de invandrade jobbar inom sjukvården, utan även till att de använder sjukvården.

Invandring är dock inte sjukvårdens enda problem, en stor del av problemen, kommer även från privatiseringar. Svenska skattebetalares pengar läcker till vinster för internationella riskkapitalbolag.

Det är bara ytterligare en sida av den neoliberala internationalismen som även ligger bakom dom öppna gränserna för invandring.
Dessa profitörer och deras hantlangare i EU, regering och riksdag spelar ett farligt spel.

Dom brukar säga att det är farligt att ställa grupp mot grupp och det har dom helt rätt i. Men det är inte arga svenskar som ställer grupp mot grupp. Det är inte dessa arga svenskar som fattar besluten, inte heller de grupper som kommer hit och får ta del av privilegierna fattar besluten.
Det är ni, ni som styr, som ställer grupp mot grupp och som sagt det är farligt, men ansvaret vilar på er.

De styrandes historielöshet är skrämmande, när man låter detta ske, just i Borlänge. Den ort där en lång tid av att behandla svensken som slav tillslut nådde sin gräns. Där de som då kände sig allsmäktiga, vaknade upp till att allmogen brände deras borg och det blev början på en lång tid av självständighetskamp.

Låt oss hoppas och göra allt vad vi kan för att göra vår nuvarande kamp till fredlig. Vi förstår dock att oavsett hur mycket vi säger åt folk att vara fredliga, så kan man inte kliva på folk hur mycket som helst innan det kokar över.

Till er vid makten säger vi, lyssna på folket, ni leker med elden.

Till vårt folk säger vi, rikta er ilska där den gör nytta, nämligen mot de styrande. Kräv er rätt!

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=7392224
https://samnytt.se/remisstopp-for-traumapatienter-i-dalarna-endast-asylsokande-och-nyanlanda-far-hjalp/