HOTANDE EU SKATT

EU:s budgetkommissionär Johannes Hahn var igår på besök i EU provinsen Sverige, vilket utlöste uttalanden om den framtida budgeten.
Regeringen gick genom EU-minister Hans Dahlgren ut med en öppning för vad som i praktiken blir en EU skatt.

Johannes Hahn, som kommer från det österrikiska konservativa partiet ÖVP, är numera EU:s budgetkommissionär. Han yttrade att han inte var här i Sverige som en tiggare, men att vi i rika Sverige skall betala mer av EU:s budget.
Vi på självständighet Sverige har svårt att se det på annat än två sätt, antingen ber de om ett frivilligt bidrag och då tigger du, eller så kommer ni tvinga igenom det och då rånar ni.

Provins regeringen, gick i samband med detta ut med ett förslag att EU skulle få rätt att hitta egna inkomstkällor, en omskrivning för att lämna över skatterätt till EU.
Detta sveper man in i fina ord om att försöka hålla nere Sveriges EU avgift. Låt det stå klart att i slutänden är det folket som kommer betala oavsett vilken väg ni tar.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet har reserverat sig mot förslaget. Dessa reservationer är givetvis välkomna, men vi sätter ett stort frågetecken om dessa kommer tvinga Löfven att frångå den inslagna linjen.

I ett uttalande till TT som återges i SVD säger SD:s Martin Kinnunen att deras principiella hållning är nej och enligt SD:s egen hemsida är deras hållning att vara motståndare till att ge EU beskattningsrätt.

I nästa mening öppnar han dock upp för att svika detta genom att säga att man ska ha en pragmatisk hållning beroende på hur det påverkar avgiften.

Återigen ser vi hur dom svänger, så som i PESCO, dom går till och med längre än EU vurmare som Moderaterna.

Vår hållning är att Sverige skall lämna EU och följaktligen betala 0 kronor i avgift. Fram tills detta blir ett faktum är det dock viktigt att ha klart för sig följande, Sverige är inte till salu, det finns ingen prislapp.
Oavsett storlek på avgift kommer det inte ursäkta ett överförande av beskattningsrätt till EU.
EU:s strävan mot detta kommer inte ske med ett stort beslut. Det kommer att ske med små steg, en plast avgift här, en utsläppsavgift där.
Dessa skall av varje nationalist bekämpas.

Källor:

https://sd.se/our-politics/eu-avgift-eu-skatter/

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7391521